De Mensen uit Nijmegen

Portret van Marike op De Mensen uit Nijmegen
De Mensen uit Nijmegen

“Waar ik mijn bed voor uit kom? Nou, in de eerste plaats om lekker naar buiten te gaan. Heerlijk, vooral als de zon schijnt. In de tweede plaats om mensen te ontmoeten en samen iets te doen. Maar ook ga ik er in mijn eentje op uit, want ik wil graag elke dag een eind lopen. Als ik dat niet doe word ik onrustig. Ik woon nu ruim een jaar in Nijmegen en ben deze mooie stad wandelend aan het ontdekken. Ik ben vooral geïnteresseerd in lokale historie. Wat is dan leuker om deze twee dingen te combineren? Ik heb me helemaal op mijn nieuwe woonplaats gestort door onderwerpen te zoeken over Nijmegen die me boeien. Vervolgens maak ik een bijpassende route door het centrum. Mijn eerste ‘Vertelwandeling’ ging over de geschiedenis van Melk en Zuivel in Nijmegen. Één van de intrigerende panden op de route is het enig overgebleven gebouw van de eerste plaatselijke melkfabriek. Sinds een paar jaar zit hier de delicatessenwinkel van Arno de Laak. Zijn grootvader had een hoge positie in deze in 1870 opgerichte melkfabriek aan de Berg en Dalseweg. Zo loop je tegen leuke weetjes aan. Je ontdekt je stad en de historie. Maar je leert ook beter de weg, handig als je hier nog niet zo lang woont. En je ontmoet medewandelaars. De wandeltochten zijn ongeveer vijf kilometer en, voor wie zin heeft, sluit ik de middag af met een drankje. Vaak op een plek die past bij het onderwerp van de wandeling. Mijn volgende Vertelwandeling is op zaterdag 19 november en heeft als thema ‘Activisme in Nijmegen’. Er kunnen zes tot acht mensen meedoen. Er is nog plek. Inschrijven kan via https://www.waalstappers.nl . Ga naar ‘Activiteiten’, klik op ‘Vertelwandeling Activisme’ en geef je op. Loop gewoon eens mee en dompel je onder in de vele verhalen over de mooiste stad van Nederland.” -met Marike Spee

Met dank aan Janneke Bos van het project De Mensen uit Nijmegen

 


Geplaatst: vrijdag 04 november 2022 door Karin Rheiter

Andere artikelen

VACATURE

Bestuursleden

Lees verder

In Arnhem kun je ook leuk stappen

Vacature: aanjagers met organisatietalent voor de regio Arnhem

Lees verder

Recepten van Waalstappers

Stuur jouw lievelingsrecept in voor ons eigen Waalstappers Receptenboek!

Lees verder
Waalstappers