De Mensen uit Nijmegen

Portret van Leo op De Mensen uit Nijmegen
De Mensen uit Nijmegen

“Ik ben geboren in Nijmegen-Oost. In mijn studentenjaren ben ik veel actief geweest met allerlei acties, zoals de krakersacties, Piersonrellen, anti Kernenergie etc. Het was een leuke tijd met een zeer actief leven. En toen was het op een gegeven moment klaar voor mij. Ik ben toen getrouwd en heb kinderen gekregen en ging een keurig leven leiden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en mijn vrouw en ik wilden toch een nieuw avontuur beginnen. Wij zijn toen in 1995 geëmigreerd naar de USA. Ik kon toen een baan krijgen als ICTer in Silicon Valley. Daar waar alles op ICTgebied begon. Een spannende en super interessante periode. Helaas werd mijn vrouw ziek en is in 2018 overleden. Omdat wij erg afgelegen woonden en mijn kinderen al hun eigen leven hadden opgebouwd, besloot ik om met vervroegd pensioen te gaan en terug te reizen naar Nederland. Ik ben teruggekomen hier in Nijmegen op mijn oude stekkie na 23 jaar. Nu woon ik weer in mijn oude buurtje. Zelfs heb ik weer oude vrienden teruggevonden. En ik heb mijn huidige vrouw leren kennen. Een geheel nieuw leven ligt aan mijn voeten hier in mijn oude stad. De behoefte om nieuwe mensen te leren kennen om meer aansluiting te vinden groeide bij mij. Je horizon verbreden en mijn expertise aanbieden daar waar nodig vind ik belangrijk in mijn leven. En zo stuitte ik via internet op het platform https://www.waalstappers.nl . Het is een mooi platform voor ontmoetingen en om leuke dingen te ondernemen. Je kan je eigen activiteit bedenken waar anderen zich bij kunnen aanmelden. En dat doen mijn vrouw en ik nu allebei, hoe mooi is dat! Ik ben echt blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Nijmegen terug te komen want mijn leven heeft weer een mooie nieuwe vorm gekregen.” -met Leo Poiesz


Geplaatst: woensdag 11 januari 2023 door * Waalstappers

Andere artikelen

Wat in goede aarde valt groeit uit

Nationale Vrijwilligersdag bij Waalstappers

Lees verder

Onderzoek door studenten: vragenlijst voor 17 tot 25 jarigen!

1e samenwerking Hogeschool Arnhem Nijmegen en Waalstappers

Lees verder

De mensen uit NIjmegen

Portret van Corry

Lees verder
Waalstappers