De Mensen uit Nijmegen

Portret van Mary en Mieke op De Mensen uit Nijmegen
De Mensen uit Nijmegen

“Ik Mary, hier links op de foto ben een wandelaarster, fietser maar ook een breister. Ik brei van alles en nog wat, truien, handschoenen, sjaals enz. Ik brei volgens de patronen van de ontwerper Stephen West. Maar vooral ben ik in de natuur te vinden. Met rugbepakking over het wandelpad GR11 lopen bijvoorbeeld dat doe ik graag. Het is een wandelroute van 850 kilometer en verdeeld in 45 secties, elke sectie heeft een kampeerplek. Ik heb deze route samen met een vriend gelopen. Van de Middellandse zee naar de Golf van Biskaje over de Pyreneeën. Dat was een fantastische ervaring we hadden veel sneeuw onderweg. Ook waren we een beer tegengekomen, maar de beer was banger voor ons dan wij van hem. Al was ik best verrast om zomaar een beer tegen te komen. Nu ben ik weer onze volgende wandeling aan het plannen.

Ik, Mieke, ben een kruidenvrouw, amateur beeldhouwer en heel erg nieuwsgierig naar de wereld - naar autonomie en gelijkwaardigheid. Mary en ik vinden het leuk om samen over de nieuwe media te praten. Beiden zijn we ook zeer geïnteresseerd in hoe we op onze leeftijd krachtig en onafhankelijk kunnen blijven. Onze conclusie is dat je vooral veel moet bewegen en contact moet hebben met veel verschillende mensen om hun ervaringen en ideeën te horen.

Mary en ik kennen elkaar van het platform Waalstappers. We organiseren op dit moment allebei een wandelactiviteit. Mary een wekelijkse op de vrijdagmorgen en ik een maandelijkse, een wandeling langs het Streekpad. Het is verrassend voor ons dat de deelnemers tijdens de wandelingen vertellen over hun ervaringen met het gebied waar we lopen, over de Maas en de Waal, over de planten enz. Dat is voor ons als nieuwe Nijmegenaren zeer inspirerend. Kom gerust eens meewandelen met ons https://www.waalstappers.nl ” - met Mary van der Does en Mieke Portegies


Geplaatst: zaterdag 25 maart 2023 door * Waalstappers

Andere artikelen

In Arnhem kun je ook leuk stappen

Vacature: aanjagers met organisatietalent voor de regio Arnhem

Lees verder

De Mensen uit Nijmegen

Portret van Jos

Lees verder

De Mensen uit Nijmegen

Portret van Jan

Lees verder
Waalstappers