De Mensen uit Nijmegen

Portret van Jos
De Mensen uit Nijmegen

“Ik had een gesprek in het Filosofie Café, één van de activiteiten van Waalstappers. Het gesprek ging over muziek. Omdat ik zelf muziek componeer en speel vind ik dit al gauw een interessant onderwerp. In de vorige eeuw heb ik Carmine Queen opgericht, nu bijna 50 jaar geleden. Mijn doel was met het oprichten van Carmine Queen de vrijheid te hebben om verschillende muziek projecten neer te zetten. Als je het leuk vind kan je de muziek van Carmine Queen beluisteren op Spotify. Ik heb toen ook veel in opdracht gewerkt. Uit één van deze projecten is toen de band Kracq ontstaan. We hadden veel bekendheid in Nederland maar ook in het buitenland. Dit jaar is er opnieuw een LP op vinyl uitgebracht van Kracq door een Frans label. Na 40 jaar en daar ben ik best trots op! En ons gesprek ging verder over muziek. Ik vertelde dat ik groot fan ben van Richard Strauss. Maar toen ik hoorde dat hij niet oké was in de oorlog. Wist ik niet meer of ik hem nog wel leuk ‘mocht’ vinden. Uiteindelijk heb ik besloten om hem los te zien van zijn muziek. Dus ik geniet elke dag zonder schroom van zijn muziek. Toen werd er aan mij gevraagd op deze zelfde avond of ik het leuk zou vinden om te komen spelen met mijn muziek. Want er wordt een te gek mooi feest gegeven in juni op een prachtige plek in Nijmegen omdat Waalstappers dan 5 jaar bestaat. Nou dat is natuurlijk een hele eer, dat wil ik natuurlijk heel graag. Kijk, deze gesprekken kan je zomaar hebben in het Filosofie Café. Ook vind ik het leuk om met anderen over actuele gebeurtenissen van gedachten te wisselen . Ik ben nieuwsgierig hoe anderen denken. Het is gewoon leuk om samen hard op na te denken over van alles en nog wat. Het verrijkt je geest. Als je ook zin hebt om met ons mee te denken je bent van harte welkom https://www.waalstappers.nl “ -met Jos Hustings


Geplaatst: dinsdag 11 april 2023 door * Waalstappers

Andere artikelen

Catalaanse Zarzuela

Een favoriet gerecht en recept van Silvia

Lees verder

De Mensen uit Nijmegen

Portret van Peter

Lees verder

Onderzoek door studenten: vragenlijst voor 17 tot 25 jarigen!

1e samenwerking Hogeschool Arnhem Nijmegen en Waalstappers

Lees verder
Waalstappers