Pubquiz speciaal voor Waalstappers

Quizmaster Pieter Monté
Pubquiz speciaal voor Waalstappers

Quizmaster Pieter Monté is een 68-jarige Eindhovenaar die al 12 jaar pubquizzen organiseert voor actieve vrijwilligers. De gepensioneerde Pieter woont inmiddels 28 jaar in Nijmegen. Tot een paar jaar geleden was hij werkzaam op de medische faculteit van het Radboud Ziekenhuis. Pubquizzen organiseren is Pieters grote hobby; hij doet dit kosteloos.

Overgewaaid uit Engeland

Het fenomeen pubquiz is overgewaaid uit Engeland. Vooral in de jaren zeventig waren bezoekers van pubs dol op spelletjes. Voor een pubquiz zijn minimaal 12 mensen nodig. Het maximum is vooral afhankelijk van de grootte van de zaal. De groep wordt verdeeld in teams van vijf á zes personen die het tegen elkaar opnemen in ongeveer zes rondes. Na drie rondes is er een pauze voor de tussenstand en na afloop komt er een winnend team uit de bus. Volgens Pieter zijn deelnemers vaak bloedfanatiek, wat zorgt voor een hilarische en spannende middag.

Test je kennis over Nijmegen

Pieter stemt zijn vragen altijd af op de doelgroep. Zo verzorgde hij een quiz op maat voor een Oldtimers Club. Het thema voor de pubquizmiddag in Nijmegen wordt, heel toepasselijk, Nijmegen, de stad waar Waalstappers werd opgericht.

Wie weet komt de goedlachse quizmaster binnenkort ook naar Arnhem. Aan Pieter zelf zal het niet liggen. Hij heeft inmiddels zó veel vragen en rondes in zijn quizbestand, dat hij tot aan Kerstmis elke avond een pubquiz kan organiseren.

 

Marij de Vos/Marike Spee


Geplaatst: woensdag 15 februari 2023 door * Waalstappers

Andere artikelen

De Mensen uit Nijmegen

Portret van Helmien

Lees verder

Recepten van Waalstappers

Stuur jouw lievelingsrecept in voor ons eigen Waalstappers Receptenboek!

Lees verder

De Mensen uit Nijmegen

Portret van Peter

Lees verder
Waalstappers