WAALSTAPPERS nodigt je uit voor de Nominatie van de compassie pluim. Waalstappers is lid van Nijmegen, stad van compassie.

Geplaatst op 22 August

Nominatie Compassiepluim 2023

In 2017 reikte burgemeester Bruls namens Nijmegen Stad van Compassie de eerste Compassiepluim uit aan Yvon ten Brummelhuis van het Marikenhuis met een eervolle vermelding voor de Kleurfabriek. In 2018 ging de Compassiepluim naar Woon- en Werkgemeenschap Babylon en in 2019 naar Straatmensen voor Straatmensen.
In 2020 werd de compassiepluim toegekend aan De Luisterlijn met een eervolle vermelding voor het project Gek in de Klas en in 2021 viel de eer te beurt aan Margriet Bosma van de Voedselbank met een aanmoediging voor Boden Wilson-Storay van de Nijmeegse stichting United for All. In 2022 kreeg straatpastor Lucy Geertman de pluim en ontving Plan A de aanmoedigingsprijs.

Ook dit jaar zal in de Vredesweek in september de Compassiepluim uitgereikt worden.
Evenals vorige jaren zal de pluim uitgereikt worden aan een persoon, een organisatie of voor een activiteit. De prijs is bestemd voor iemand die (of iets dat) ‘harten verwarmt, mensen verbindt en welzijn bevordert’.

We nodigen alle Nijmegenaren uit: wie wilt u nomineren voor de Compassiepluim 2023?
Stuur vóór 30 augustus de naam van degene of de activiteit die u nomineert (met uw contactgegevens) en uw motivatie voor uw nominatie naar post@nijmegenstadvancompassie.nl met als onderwerp “compassiepluim 2023”.

Nijmegen stad van Compassie is een initiatief waarin organisaties, burgerinitiatieven, ondernemers en individuen aan dat gezamenlijk doel trachten te werken door:

  • met elkaar kennis te maken
  • ideeën en ervaringen uit te wisselen
  • in eigen kring compassie te bevorderen

Inmiddels zijn meer dan  100 organisaties, burgerinitiatieven, ondernemers en individuen aangesloten bij Nijmegen, stad van Compassie.

www.nijmegenstadvancompassie.nl


Nijmegen

Waalstappers