Hoe kunnen we helpen?

Op zoek naar antwoorden? Dan ben je hier op de juiste plaats. Mocht je niet kunnen vinden waar je naar op zoek bent, neem van vooral contact met ons op. We helpen je graag verder.

Waalstappers

Hier vind je alles wat je wil weten over Waalstappers

Een abonnement kost 35 euro per jaar. Om dit te betalen zet je ‘automatisch verlengen’ aan door 0,01 eurocent over te maken naar de bankrekening van Waalstappers. Daarmee machtig je WS om jaarlijks het abonnementsgeld af te schrijven. 

Je kunt dit op elk moment stop zetten. Als je het 'automatisch verlengen' uit zet dan eindigt jouw abonnement op de eerstvolgende vervaldatum.

Waalstappers is een levendige community voor ontmoeten en samen leuke dingen ondernemen. Abonnees bedenken activiteiten die ze plaatsen in de online agenda op de website, zodat andere abonnees zich kunnen aanmelden. Er gebeurt van alles: wandelingen, fietstochten, filmavondjes, zondagmiddaglunches, concerten, borrels, etentjes en meer. Dankzij het enthousiasme van veel abonnees is er genoeg te doen en dat is mooi. Want de agenda wordt gevuld door de abonnees zelf.

Kortom:  Waalstappers staat voor nieuwe mensen ontmoeten door samen actief te zijn!

Als je inschrijft als abonnee, hoef je niet meteen iets te organiseren. Kijk gerust eerst een beetje rond en probeer iets uit wat je aanspreekt. Het is natuurlijk wel fijn als de agenda lekker gevuld blijft, dus heb je een leuk idee, graag!

Waalstappers is een vrijwilligersorganisatie met een maatschappelijke doelstelling. 

Waalstappers is een vrijwilligersorganisatie met een maatschappelijke doelstelling. Het is een stichting qua organisatievorm. Er is een bestuur en er zijn vrijwilligers voor hand- en spandiensten, zoals publiciteit en website.


Waalstappers is voor mensen in alle soorten en maten, en van alle leeftijden. Iedereen uit Nijmegen, Arnhem en omgeving kan abonnee worden. Ervaar hoe leuk het is om nieuwe mensen te ontmoeten door samen iets te ondernemen en meld je vandaag nog aan. 

De eerste drie maanden mogen nieuwe abonnees gratis proefdraaien. Daarna kost een abonnement 35 euro per jaar. 

Inwoners van Nijmegen kunnen het abonnementsgeld ook betalen vanuit de Meedoenregeling. Inwoners van Arnhem kunnen het abonnementsgeld betalen via de Gelrepas. 

Waalstappers gaat zorgvuldig om met de persoonsgegevens van haar abonnees. Persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming met derden worden gedeeld. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.

Waalstappers is opgericht op 10 juni 2018 als bewonersinitiatief. Dit was een initiatief van vier Nijmegenaren. Binnen enkele maanden had Waalstappers zo'n 300 leden. Op 10 juli 2019 werd Waalstappers een formele organisatie (vereniging). Dat maakte het mogelijk om subsidies aan te vragen voor het ontwikkelen van een website. Eind 2019 werd de website in gebruik genomen. 

Eind 2022 werd deze website in gebruik genomen, met nog meer handige functionaliteiten en binnenkort ook een app. 

In december 2023 werd Waalstappers een stichting. 

Waalstappers is een stichting qua organisatievorm. In de statuten staan de belangrijkste regels. Die zijn verder uitgewerkt in het huishoudelijk reglement


Alle vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de organisatie zijn welkom.  Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar info@waalstappers.nl. We maken dan een afspraak om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

We hebben altijd behoefte aan vrijwilligers voor het aanjagen van activiteiten, publiciteit en website. Interesse? Stuur dan een mailtje naar ons. Op basis van jouw wensen en kwaliteiten creëren we een pakket op maat! 

Jazeker kan dat!

Bij het aanbod op het digitale portaal van de Meedoenregeling staat ook Waalstappers. Dat betekent dat je het abonnementsgeld kunt betalen via deze regeling.

Wat is de Meedoenregeling?

De Gemeente Nijmegen wil dat iedereen activiteiten kan doen, zoals sporten, bezoek musea, een cursus of lid zijn van een vereniging zoals Waalstappers. Hiervoor is de Meedoen-regeling. Nijmegenaren met een laag inkomen kunnen een tegoedbon van 150 euro aanvragen om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Ook het abonnementsgeld van Waalstappers kan betaald worden met die tegoedbon.

Het aanvragen van de Meedoen-regeling is mogelijk via de website van de Gemeente Nijmegen. Er is een digitaal portaal voor deze regeling. Daar staan ook alle aanbieders op, o.a. Waalstappers. Als je de tegoedbon (voucher) hebt en het abonnementsgeld voor Waalstappers wil betalen, stuur dan een mailtje naar abonnementen@waalstappers.nl. 

We scannen dan jouw voucher, zodat het abonnementsgeld afgeschreven wordt. Daarna verlengen we jouw abonnement met een jaar. 

Abonnees uit Arnhem en omgeving kunnen het abonnementsgeld betalen met de Gelrepas. Zie daarvoor: https://www.gelrepas.nl/aanbod/5004-waalstappers 

Wij staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen en kijken graag met je naar de mogelijkheden! Neem contact met ons op via info@waalstappers.nl.

Er is/wordt samengewerkt met de volgende organisaties:

Wij staan altijd open voor feedback! Deel jouw feedback via info@waalstappers.nl

Activiteiten

Vragen en antwoorden over deelnemen aan activiteiten en aanbieden van activiteiten.

Je krijgt inderdaad niet altijd een e-mail daarover. Er zit een limiet aan het aantal e-mails per uur die naar jou verstuurd worden. Enerzijds omdat we jou niet willen 'spammen', anderzijds omdat er ook kosten aan verbonden zijn. Daarom krijg je maximaal 1 maal per uur een e-mail vanuit www.waalstappers.nl. Wil je weten wie zich aangemeld hebben voor jouw activiteit, ga dan naar de website. 
Hulp nodig bij het organiseren van een activiteit? Wij helpen je met alle plezier. Alles mag: museumbezoek, biljartavondjes, sportieve activiteiten, een leesclub, een schaakmiddag, dansen, yoga, vliegeren; verzin het maar. 

Organiseer je liever iets samen met anderen?  Je kunt andere abonnees benaderen via de chat van de website.

Stuur ons een mailtje als je hulp nodig hebt. We kunnen ook een bericht plaatsen op onze facebookpagina om jouw activiteit extra onder de aandacht te brengen. En het is goed om te weten dat we tegen nultarief gebruik kunnen maken van ruimtes in alle wijkcentra van Nijmegen. 

Deelname aan activiteiten vindt altijd plaats op eigen risico. Waalstappers is niet aansprakelijk voor (in)directe schade als gevolg van het deelnemen aan activiteiten. 

Website

Vragen en antwoorden over het gebruik van de website.

Je gaat naar instellingen via het pijltje rechts van jouw profielfoto. Daarna klik je op account. Er verschijnt een scherm met onderin de mogelijkheid om jouw account te verwijderen. Klik daarop. 

Je kunt eenvoudig een nieuw wachtwoord aanvragen. Klik op “Inloggen” en vervolgens op “Wachtwoord vergeten”. Vul je emailadres in en volg de instructies die je van ons per mail ontvangt. 

Ja, er is een handleiding voor gebruikers. Klik op de link. 

Mis je iets? Laat het ons weten via een mailtje naar website@waalstappers.nl.

Bij de bibliotheek kun je hulp krijgen om digivaardiger te worden. 
Er is een digitaal café waar je kunt binnenlopen met al je vragen, zie Digitaal café.
Er is ook een digitale hulplijn, zie Digitale hulplijn. En er zijn ook allerlei (online)trainingen beschikbaar via de bibliotheek. 

Log in op www.waalstappers.nl. Ga dan naar je profiel (rechtsboven) en klik op ‘Instellingen’. Vervolgens ga je naar je ‘Account’ en kun je jouw wachtwoord wijzigen.

Log in op www.waalstappers.nl. Ga dan naar je profiel (rechtsboven) en klik op ‘Instellingen’. Vervolgens ga je naar je ‘Account’ en kun je jouw emailadres wijzigen. Vergeet niet om de wijziging op te slaan.

Het is verboden om zonder toestemming informatie van ons platform over te nemen. Het beeldmateriaal is auteursrechtelijk beschermd. Indien je toch iets over wil nemen, kun je hiervoor toestemming vragen via info@waalstappers.nl.

Wanneer je op de hoogte wilt blijven van de activiteiten die een specifieke abonnee organiseert, kun je deze abonnee ‘volgen’. Wanneer je een abonnee volgt, krijg je een melding zodra deze persoon een nieuwe activiteit organiseert. 

Om een profielfoto toe te voegen of te wijzigen, ga je naar je ‘profielpagina’. Je gaat naar je profielpagina door op het rondje rechts van het belletje te klikken. Klik vervolgens op het icoontje van de camera.

Waalstappers heeft als doel om jou in contact te brengen met andere abonnees. 
Het is van belang dat abonnees van Waalstappers weten met wie zij communiceren en met wie zij aan activiteiten deelnemen. Online maken we afspraken voor fysieke ontmoetingen. Dat betekent dat we online zichtbaar en herkenbaar zijn voor elkaar. Daarom vragen wij elke abonnee om zijn/haar voor- en achternaam op te geven. Als aanvulling daarop is het ook fijn als je een profielfoto upload. Deze gegevens zijn enkel zichtbaar voor abonnees. Zie ook de privacyverklaring. 
Uitgangspunt hierbij is transparantie en betrouwbaarheid. Het is niet toegestaan fictieve gegevens te gebruiken. Ter verificatie van de juistheid van de persoonsgegevens kan de Functionaris Gegevensbescherming vragen naar een identificatiebewijs. 

Waalstappers